Kaprice van 't Roosakker is Belgisch kampioen bij de 6-jarigen

Afbeelding
Twee jaar nadat hij Belgisch kampioen werd bij de 5-jarigen met Ellexa de Nuit, doet de jonge talentvolle ruiter Dieter Laheyne het opnieuw! Hij won daarnet het Belgisch kampioenschap voor 6-jarige springpaarden in Gesves.

In de finale kwamen er 35 combinaties aan de start. Daarvan wisten er 11 zich te plaatsen voor de barrage. Het konden er ook meer geweest zijn, want enkele kregen te maken met tijdsfouten zoals Raf Kooremans (Bp First of April), Evelyne Van Vreckom (Kerbie V.V.) en Christophe Vanderhasselt (Fenne).

Foutloos blijven in de barrage leek niet evident te zijn, want na vier combinaties was er nog geen enkele foutloze ruiter.

Uiteindelijk zag het er naar uit dat Star Horses ruiter Thierry Goffinet zichzelf zou opvolgen, maar zijn snelle tijd van 36:89 seconden bleek uiteindelijk niet voldoende te zijn. Hij werd zo tweede met de BWP'er Kannabis van de Bucxtale (Contact van de Heffinck x Concorde - fokker BVBA Feniram).

De snelste die ook nog eens foutloos wist te blijven was Dieter Laheyne met de BWP'er Kaprice van 't Roosaker (Echo van 't Spieveld x Carthago) uit de fokkerij van Marc Kluskens. Als voorlaatste starters haalden zij de finish in een tijd van 36:89 seconden. Kaprice haar moeder is Electra van 't Roosakker die op het hoogste niveau actief was.
Christophe Vanderhasselt was de laatste starter. Hij begon al zeer snel met Oceans Skills, maar na de Zangersheide hindernis kwamen beiden te val, waardoor hun kampioenschap er meteen opzat.

Net als bij de 5-jarigen kregen we nu ook een ex-aequo op de derde plaats. Want zowel Jerome Broecks (Chavantele Z - v. Chippendale Z, v.m. Bon Ami ) als Jorik Vervoort (Kandy de la Tombe - v. Echo vh Neerenbosch, v.m. Nagano - fokker Jose Constant) eindigden hun barrage in 39:13 seconden.

De vijfde plaats was voor Tim van den Broeck met Kadans van de Mispelaere (Wandor van de Mispelaere x Lux Z - fokker Danny Mortier).